XS
SM
MD
LG

Freelancers of zzp’ers passen perfect in de flexibele schil van elke organisatie. Expert op hun vakgebied, per definitie ondernemend en werkend voor eigen risico. Inhuren van een zelfstandig ondernemer was met de VAR risicovrij, maar sinds de invoering van de wet DBA loopt u aanzienlijke risico’s. Veel werkgevers zien er daarom maar van af. Onnodig als u kiest voor de zzp-dienstverlening van Carrière Uitzendbureau.

Wat is het probleem?

Sinds de Wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is de zekerheid die de VAR bood voorbij, of u gevrijwaard blijft van premies en loonheffing hangt van veel factoren af:

  • is de opdracht geschikt?
  • is de zelfstandige geschikt?
  • is de opdracht op de goede manier vastgelegd?

Schijnzelfstandigheid

De Belastingdienst controleert actief op schijnzelfstandigheid en zelfs als u uw zzp’er met een modelcontract van de Belastingdienst zelf inhuurt, kunt u met naheffingen te maken krijgen. Vindt de inspecteur dat er toch sprake is van een (fictieve) dienstbetrekking, dan ontvangt u een naheffing voorloonbelasting en sociale premies.

Wat kan Carrière hierin betekenen?

U kunt het hele contractuele proces rond de inzet van zelfstandigen aan ons uitbesteden via Carrière subcontracting of advies inwinnen op basis van onze zelfontwikkelde zzp-scan. Zo weet u zeker dat u nauwelijks risico loopt en behoudt u met een gerust hart de flexibiliteit die uw huidige zzp’er u biedt.

Zzp-scan

Voorafgaand aan ons advies en het contractuele proces met Carrière subcontracting doen we eerst een zzp-scan. Die scan is bedoeld om te beoordelen of de zelfstandige voldoet aan alle eisen en of de opdracht geschikt is om door een zelfstandige te laten uitvoeren. We onderzoeken het dossier en brengen in kaart welke risico’s u als opdrachtgever loopt. Op basis hiervan krijgt u een gedegen advies over de inhoud van de opdracht en de overeenkomst. Is inhuur van een zelfstandige niet mogelijk, dan adviseren we u over de alternatieven.

Zzp-subcontracting

Om werkelijk alle risico en gedoe uit te bannen kunt u alles rondom zzp’ers binnen uw organisatie aan ons uitbesteden:

  • zoeken en screenen van geschikte kandidaten
  • zzp-toetsing (zie zzp-scan)
  • contract opstellen en bespreken
  • facturatie

Alle risico voor onze rekening

Door gebruik te maken van ons tussenkomstmodel worden we formeel de juridische opdrachtgever van de zzp’er. We hebben daarvoor eigen modelovereenkomsten ontwikkeld die zijn goedgekeurd door de Belastingdienst. Tussentijds doen we dan audits om te bepalen of de opdracht nog steeds voldoet aan de vereisten van wet DBA. Kortom: een zorgeloze inzet van zzp’ers binnen uw organisatie.

Meer weten?

Wilt u liever eens kennismaken en verder praten? Neem contact op met een Carrière partner bij u in de regio.