McDonaldsMet 17.000 medewerkers is McDonald’s een werkgever van formaat. Relevanter dan veel mensen denken. McDonald’s is er dan ook trots op om een van de beste werkgevers van Nederland te zijn. Deze titel heeft het bedrijf te danken aan de eigen medewerkers.

“Alle restaurants hebben een directe binding met de lokale gemeenschap door  scholieren en Wajongers die er werken. We sponsoren lokale clubs en we zijn betrokken in besturen en ondernemersverenigingen. Eens in de zoveel tijd nodigen we alle betrokkenen uit in het restaurant. Dan vertellen we wat we doen. We trainen onze medewerkers om ook dit verhaal te vertellen. De erkenning die dit geeft zorgt voor een trots gevoel. Medewerkerstevredenheid is erg belangrijk voor McDonalds.”

“We hebben geen speciaal diversiteitsbeleid: iedereen die bereid is de handen uit de mouwen te steken, te leren én onze gast voorop te stellen, is welkom bij McDonald’s. Ook mensen met een Wajong of SW-achtergrond. Medewerkers vinden het prima. Ze horen er gewoon bij. Zo werkt er in een restaurant een man met epilepsie. Als hij een aanval heeft, weet iedereen wat er gedaan moet worden. Zijn taken worden dan ook gewoon overgenomen. Dit haalt veel spanning bij hem weg.”

Carriere Samen