Om jong gehandicapten en chronisch zieken een kans te geven op de arbeidsmarkt, kunnen we creatief kijken naar de bedrijfsprocessen en deze anders inrichten.

Door het verdwijnen van de laagste loonschalen, voeren in veel bedrijven de hoogopgeleide werknemers ook redelijk eenvoudige taken uit. Taken die juist geschikt zijn voor Wajongers. Werkgevers zullen hun huidige vacatures dus nog eens onder de loep moeten nemen en creatief nadenken hoe ze Wajongers zo goed mogelijk kunnen inzetten.

Uitzendkrachten van Carrière maken het verschil met hun talent én levenservaring.

Aanpassing werkplek

Dit doen we onder meer door het financieel aantrekkelijk te maken om een Wajonger in dienst te nemen. We geven premiekortingen en verkleinen de risico’s. Door loondispensatie of een proefplaatsing bijvoorbeeld. Bij deze laatste krijg je de ruimte om te kijken of er een match is.

Daarnaast biedt Carrière natuurlijk ondersteuning. We helpen je bij het herinrichten van het werkproces om een passende baan te creëren, bij het vinden van een geschikte kandidaat en we zorgen voor persoonlijke begeleiding tijdens het hele proces.

Jobcoach en begeleiding

Omdat je te maken krijgt met een kandidaat die misschien een tijd niet heeft gewerkt of een fysieke of verstandelijke beperking heeft kan er van beide kanten behoefte zijn aan begeleiding. Wanneer je een kandidaat hebt gevonden dan zorgt Carrière voor begeleiding in de vorm van een jobcoach en/of een re-integratiespecialist.

Carriere Samen