Werken voor een webwinkel

Gepubliceerd: 28 januari 2020
Webwinkelen, we doen het allemaal. Een paar jaar geleden waren het vooral de jongeren, nu doet iedereen mee. In 2012 was nog maar een kwart van de 65-plussers actie als online shopper, maar nu is dat al de helft! En aangezien er steeds meer oudere mensen zijn, door de vergrijzing, betekent dat nog meer omzet voor de webwinkels.  
 

_DSC3140-(6).jpg
Online en offline 

De winkels die het meest groeien verkopen eten, maar ook de winkels die schoenen, kleding, verzorgingsproducten en artikelen voor huis & tuin aanbieden doen het goed. Vooral de winkels die je én online én in de winkelstraat kunt vinden doen het goed. De winkels die we kennen uit het gewone straatbeeld zie je dan ook steeds vaker online. 

Waar en hoe winkel jij? 

We winkelen steeds vaker bij buitenlandse winkels. Met de komst van deze winkels wordt het aanbod behoorlijk vergroot. Hoe winkel jij? De meeste mensen bestellen nog steeds via hun laptop of computer! 15% van de consumenten gebruikt de smartphone en 14% een tablet. En online shoppen betekent dat er pakketjes afgeleverd moeten worden!  

Bezorging aan huis 

Het is natuurlijk ideaal dat je pakketje aan huis wordt bezorgd. Soms is het vervelend dat je weer je buren moet lastig vallen omdat je pakketje bij hen is bezorgd. Je hebt misschien wel eens van vliegschaamte gehoord? Er is nu ook sprake van bezorgschaamte! Daarom laten mensen steeds vaker het pakketje bij een bezorgpunt bezorgen. Is het laten bezorgen van jou pakketje wel goed voor het klimaat? De vervoerders denken met je mee. Zo stappen de bezorgers van Coolblue steeds vaker op de fiets en Post.nl maakt gebruik van de elektrische bakfietsen.

Kwaliteit wordt steeds belangrijker. Niets vervelender dan een pakketje dat niet op de afgesproken dag wordt bezorgd of dat de producten die je hebt besteld er niet in zitten.

Heb jij het in je? 

Het inpakken en afleveren van al die bestellingen is veel werk. En daar is ook veel personeel voor nodig. Carrière is altijd op zoek naar talent. Ga bijvoorbeeld aan de slag als junior inkoper of klantenservicemedewerker bij een webwinkel. Maar weet je ook dat je als helpdeskmedewerker punten kunt verdienen en uit kunt geven in de webshop van Ziggo Tech?