'Hoe ga ik om met een kritische baas?'

Gepubliceerd:

Als uitzendkracht wissel je geregeld van baan. Carrière helpt je vooruit door maandelijks een vraag van uitzendkrachten te beantwoorden en tips te geven voor meer werkplezier. Deze keer: Hoe ga ik om met een kritische baas?

“Steeds een andere opdracht bevalt me goed, maar nu heb ik te maken met een wel heel kritische baas. Er is echt nooit eens iets goed, bij mij niet en bij mijn collega’s niet. Daar wordt het werk niet leuker van! Hoe verander ik dat?”

Mensen verschillen, en de ene baas, chef, opzichter of werkverdeler ligt je beter dan de andere. Met de een heb je een betere klik dan met de andere. Vervelend wordt het als je daardoor geen zin meer hebt in je werk of als je je ongelukkig of onzeker gaat voelen. Dan wordt het tijd om stappen te zetten. Met deze vijf tips kun je weer werken met je baas!

1. Reageer niet op de automatische piloot

Als iemand je kritisch benadert, voelt dat vaak als een aanval. En als je aangevallen wordt, ga je je verdedigen. Maar is het wel een aanval? Misschien is iemand sociaal onhandig, weet hij of zij niet beter. Soms is vijandigheid een manier waarop iemand gewend is aandacht te vragen. In beide gevallen kun je denken: goh, wat sneu… Als je er zo naar kijkt, raakt de boze bui je minder.

2. Scheid vorm van inhoud

De toon kan je niet bevallen, maar dat wil niet zeggen dat er niets klopt van wat er gezegd wordt. Probeer goed te luisteren. Wat is waar? Waar gaat het precies over? Als je baas een punt heeft, kun je daarover in gesprek.

3. Geef een draai aan het gesprek

Aanvallen, in discussie gaan, je laten meeslepen, weglopen – het zijn allemaal manieren die óf de boel op de spits drijven óf jou een rotgevoel geven.
Probeer eens een neutrale draai aan het gesprek te geven. Hoor je: WAAROM maak jij toch ALTIJD alles zoek, geef dan eens een antwoord als: “Ja, dat is vervelend als je iets niet kunt vinden.” Of: “Mensen raken geïrriteerd als iets zoek is.” Zo’n droge constatering neemt iemand vaak de wind uit de zeilen.

4. Bespreek het gedrag op het juiste moment

Bevalt het je niet, zoals je baas tegen jou doet? Je hebt misschien de neiging om dat meteen te benoemen als je baas je weer eens op je kop zit. Maar het is slimmer om te wachten. Bespreek het op een ander, rustiger moment.

5. Vertel uit en over jezelf

Als je met je baas in gesprek gaat, praat dan vanuit jezelf en niet over de ander. Dus in plaats van “Je bent altijd zo kritisch op mijn werk”, zeg je: “Ik krijg vaak het gevoel dat ik niet aan je verwachtingen voldoe. Ik zou graag af en toe horen wat ik wel goed doe.”