Ondernemer in de spotlight: Vlissingen

Gepubliceerd: 1 februari 2019

Boudewijn Rigbers runt samen met zijn collega Robert Baas Carrière Vlissingen. De vestiging is begin maart 2018 geopend en gespecialiseerd in de bemiddeling van brand- en heetwerkwachten. Er werken drie mensen en binnenkort komt een stagiaire het team versterken.

Vertel eens wat over Carrière Vlissingen...

We zijn een uitzendbureau met een sterk specialisme. We leveren vanuit Vlissingen aan heel Nederland brandwachten en heetwerkwachten. Op een beurs in Goes raakte ik met iemand aan de praat die vroeg of ik brandwachten kon leveren en zo is het balletje gaan rollen. Ook worden er op onze locatie in Vlissingen opleidingen gegeven. Het leuke vind ik de veelzijdigheid en de grote projecten. Zo stond ik bijvoorbeeld pas geleden op het vlaggenschip van de Nederlandse marine, de Johan de Witt.

Hoe verloopt het uitzenden?

We werken nu met 35 flexkrachten, maar we willen we zo snel mogelijk naar de 50. We leveren personeel aan beveiligingsbedrijven, die deze mensen vervolgens inzetten bij onder andere Shell, Esso en Total. Eigenlijk worden onze mensen overal geplaatst waar gevaarlijk werk is.

Wat is je meest gedenkwaardige bemiddeling?

Een dame die voor ons bij Shell aan het werk was, heeft een groot ongeluk weten te voorkomen. Ze is vervolgens door Shell geëerd en kreeg direct een vast contract aangeboden. Inmiddels heeft ze een hoge functie binnen het bedrijf.

Wat is je achtergrond?

Na de meao en heao in Vlissingen ben ik bij KLM als steward aan de slag gegaan. Hier heb ik mijn vrouw ontmoet. Na diverse functies ben ik als vestigingsmanager aan de slag gegaan bij Creyf’s Interim. Vervolgens ben ik bij een ander uitzendbureau voor mezelf begonnen. En nu weer opnieuw bij Carrière.

Waarom ben je ondernemer geworden?

Omdat ik zag dat de marges goed waren, beter dan het salaris dat ik verdiende. Het ondernemen trok me ook meer dan het werken voor een baas. Nu kan ik mijn eigen koers bepalen en alle plannen uitvoeren. Werk en privé lopen nu wel permanent door elkaar. We hebben een bedrijfsgolfteam en tijdens het golfen hebben we het over ons privéleven, maar ook veel over werk. Maar daar staan we ook om bekend: we zijn altijd bereikbaar en werken direct aan een oplossing als er iets is. 

Waarom als franchisenemer bij Carrière?

De voorwaarden zijn heel goed. Zo kunnen we bij deze organisatie bijvoorbeeld met ons specialisme het hele land bedienen en hoeven we niet alleen regionaal te opereren.

Wat is je grootste succes?

Dat we werkelijk door alle klanten, die flinke concurrenten van elkaar zijn, geroemd worden. Bij de opening waren ze er allemaal!