Ondernemer in de spotlight: Tilburg

Gepubliceerd: 1 februari 2019

Marcus van Mierlo (44) haakte tien maanden geleden aan bij zijn mede-ondernemer Wijnand van Dommelen, die kort daarvoor was gestart met Carrière Tilburg. Beiden zijn nieuwkomers in de uitzendbranche.

Vertel eens wat over jezelf

“Ik had begin 2018 heel veel zin om weer te ondernemen, na jaren in loondienst te zijn geweest. Mijn oud-collega Wijnand was een paar maanden ervoor Carrière Tilburg gestart en we wilden deze uitdaging graag samen aangaan. Het bevalt uitstekend, maar voor ons beiden is dit wel een heel nieuwe wereld. Of we daardoor weleens tegen dingen aanlopen? Haha, elke dag! Het vinden van mensen in deze markt is een uitdaging op dit moment. De vraag is groter dan het aanbod. Maar het gaat lekker met ons. We zijn op dit moment één van de grootste groeiers binnen Carrière. Bovendien is ons team sinds kort uitgebreid met Olaf en Daniëlle, met wie we nog beter onze klanten kunnen gaan bedienen.”

Waarom heb je voor Carrière gekozen?

“Wijnand en ik hadden beiden geen ervaring in de uitzendbranche. Om eerlijk te zijn had ik een beetje een suf beeld bij het vakgebied. Maar het viel me op dat bij Carrière juist een hoop energieke mensen rondlopen die dat beeld meteen ontkrachtten. Carrière heeft een verfrissende kijk op uitzendwerk. Er is hier geen negen-tot-vijfmentaliteit en we hebben goed contact met andere franchisenemers. Vaak helpen we elkaar uit de brand.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Vooral om ons bedrijf zo snel te zien groeien. We begonnen vorig jaar met één grote klant, maar hebben er inmiddels ongeveer vijftien. Ook vind ik het leuk om net dat stapje extra te doen voor een opdrachtgever. Zo heb ik laatst nog om één uur ’s nachts een team van schoonmakers bij een kaasfabriek opgehaald, omdat dat nodig was. Dat wordt erg gewaardeerd.”

Wat is de mooiste match die je hebt gemaakt?

“Gisteren nog heb ik een jongen kunnen plaatsen bij schoonmaakbedrijf CSU. Hij heeft al heel veel banen gehad, maar lijkt nu echt de juiste persoon op de juiste plek. Eindelijk wordt hem de structuur en verantwoordelijkheid geboden die hij nodig heeft. Hij gaat een leertraject in en heeft uitzicht op een vast contract. We proberen hier echt naar de persoon tegenover ons te kijken, je bent hier geen nummer.”