Ondernemer in de spotlight: Noordwijk

Gepubliceerd: 1 februari 2019

Sevil Colak is Carrière-ondernemer in Noordwijk. Ze is in oktober 2018 van start gegaan en heeft zich gespecialiseerd in de logistiek. Niet zo gek, want Schiphol is haar voornaamste werkterrein. Eerder had ze een eigen modezaak, maar dat werk had ze intussen wel gezien. Nu heeft ze weer een uitdaging om haar tanden in te zetten.

Vertel eens wat over Carrière Noordwijk en Sevil?

Ik ben een mensenmens, ik hou van contact maken – zowel met kandidaten als met opdrachtgevers. Ik bereik dingen met mijn energie en werkhouding. En dat heb je in dit vak wel nodig. Ik kom uit de mode – ik had een eigen zaak in het hogere segment – maar dit is veel zwaarder. Het grootste verschil is hoeveel energie je erin moet stoppen. Zeker als beginner ben je zeven dagen in de week actief. Maar voor mij maakt dat het juist ook zo leuk.

Waarom ben je franchisenemer bij Carrière geworden?

Het is heel fijn dat je een deel van de administratie uit handen kunt geven – dat is niet mijn lievelingskant van het werk. De eerste die ik aanneem voor mezelf moet daarin uitblinken, haha. Naast de begeleiding en de cursussen die je krijgt, is het allergrootste voordeel van Carrière de collegiale sfeer. Als ik geen werk vind voor een kandidaat, bel ik iemand uit mijn netwerk. Pas zijn we op uitnodiging van Carrière met zijn allen naar Gran Canaria geweest. Door dat soort dingen leer je elkaar nog beter kennen.

Wat is je droom?

Ik wil graag groeien. Zodra ik een man of twintig aan het werk heb, wil ik een kantoortje op Schiphol openen. En over een jaar of vijf heb ik misschien wel een tweede vestiging. Ik doe het ook voor mijn kinderen, twee superleuke jongens van 20 en 25. De oudste helpt me zelfs met de reclame.

Wat is de mooiste match die je gemaakt hebt?

Ik werd pas gebeld door een jongen van 22 die sinds twee weken op Schiphol aan de slag is. Hij is zo enthousiast dat hij ook weer vrienden naar mij stuurt. En als je dan ziet dat ze vanuit het bedrijf ook heel blij met hem zijn, dan weet je waarom je het doet. Zoiets geeft een kick!

Wat vind je nu van je werk?

Ik hou van de hoogspanning die er inzit, de stress. Wat mijn werk op Schiphol lastig maakt, zijn de extra veiligheidseisen die er gelden. Dan heb ik een magazijnmedewerker gevonden en dan moet die nog een Verklaring van Geen Bezwaar aanvragen. Meestal duurt dat maximaal zes weken, maar met een beetje pech kan het wel een half jaar duren! Daar heb ik me wel op verkeken in het begin. Maar het werk is superleuk, ik kan het iedereen aanraden.