Ondernemer in de spotlight: Midden Nederland

Gepubliceerd: 21 mei 2019

Moet je piepjong zijn om franchisenemer te worden? Nee hoor, echt niet. Hans Mulder, eigenaar van Carrière Midden-Nederland in Alphen aan den Rijn, was 59 toen hij zijn eerste contract bij ons tekende. Onlangs, vijf jaar later, tekende hij voor zijn tweede contractperiode van vijf jaar. Pensioen? Neu, waarom zou je? 

Vertel eens wat over Carrière Midden Nederland en over Hans Mulder

Ik werk in mijn eentje en dat bevalt me prima! Toen ik begon als uitzendondernemer had ik nog iemand in dienst en een vorig leven had ik zelfs 16 mensen onder me, maar dat hoef ik niet meer. Ken je de Joodse vervloeking ‘Ik wens je veel personeel’? Haha, nou ik wil nog wel andere mensen aan medewerkers helpen, maar daar blijft het bij. Ik heb ook niet de ambitie om nog heel groot te worden. Groei is goed, maar op mijn voorwaarden en in mijn tempo.

Waarom ben je franchisenemer geworden en waarom bij Carrière?

Vroeger leidde ik een familiebedrijf, maar toen dat in zwaar weer kwam, heb ik voor een andere weg gekozen. Een kennis vroeg me of dit niks voor mij was en ik dacht: waarom niet. Ik had al een groot netwerk, was al ondernemer en had veel werkervaring op technisch commercieel gebied. Mijn eerste uitzendonderneming was bij een organisatie die later is overgenomen door Carrière – dat was dus niet een bewuste keuze. Maar het bevalt wel prima: je wordt uitstekend ondersteund met trainingen, de marketing is goed en het is fijn om een grote partner te hebben.

Wat vind je het leuk aan je werk?

De vrijheid van het ondernemerschap spreekt me erg aan. Je bent baas over je eigen uren en er zit niemand in je nek te hijgen, nog een voordeel van geen personeel hebben! Ik heb thuis ook een kantoor en kan gerust ’s avonds tot elf uur werken, maar op een ander moment pak ik dan een paar uur voor mezelf. Inhoudelijk is het werk ook mooi. Met een goede match maak je zowel degene die werk zoekt blij als de man of vrouw die een medewerker zoekt. En tenslotte: ik heb een goede marge. Dat mag ook wel genoemd worden.

Is er ook iets wat je minder leuk vindt?

Nou, al die regeltjes en wetten zijn niet echt mijn ding. Het hoort erbij, maar zeker in het begin vond ik dat behoorlijk ingewikkeld. Inmiddels heb ik er weinig last meer van. Wat ook niet zo leuk is, is dat je heel geregeld ‘nee’ te horen krijgt. Je moet daarvoor echt een beetje een plaat voor je kop ontwikkelen.

Wat is de mooiste match die je ooit gemaakt hebt?

Dat kan ik niet zeggen. Ik weet nog wel in het begin dat ik echt stond te juichen als ik iemand geplaatst had, als je zag hoe blij iedereen er mee was. Nu is dat dagelijks werk, maar het blijft leuk!