Ondernemer in de spotlight: Groningen

Gepubliceerd: 23 maart 2020
Remco, wat is jouw achtergrond en waar richt je je vanaf nu op bij Carrière?
Nadat ik HBO bedrijfskunde heb gedaan, ben ik gaan werken in de arbeidsbemiddeling. Dat was toen de bouwbranche. Ik was verantwoordelijk voor het hele proces omtrent de werving en plaatsing van personeel bij opdrachtgevers. Ik heb alle voorkomende processen uitgevoerd die erbij komen kijken. Uiteindelijk heb ik het vak eigen gemaakt. Nu ga ik van start met mijn eigen vestiging Carrière Groningen, waarmee ik me ga richten op de logistiek, installatietechniek en het productiewerk. Wat het mooi samenbrengt is dat er behoefte is aan een goede balans tussen specialistische functies en ondersteunende functies. Contact met verschillende mensen is daar een mooi onderdeel van.

Door mensgericht te zijn bij alles wat je in deze business doet, help je werkzoekenden succesvol vooruit op de arbeidsmarkt.

Wat geeft jou voldoening in het vak?
Connectie maken met diverse soorten bedrijven en mensen is iets waar ik sterk in ben. Ik sta in contact met veel verschillende mensen in de branche en ik ben van mening dat het een meerwaarde is als je je connecties op verschillende niveaus warm kunt houden. Het geeft mij veel voldoening om een werkzoekende aan een passende baan te matchen en waar hij of zij met plezier naar toe gaat. Ook het langdurige contact met diverse relaties vind ik persoonlijk erg fijn.

Waarom heb je gekozen voor een eigen vestiging?
Het leek mij heerlijk om iets moois op te bouwen wat van jezelf is. Ik zie het als een duurzame carrière. Nadat ik er een tijdje uit ben geweest, was ik op zoek naar een mooie come back in de sales. Met mijn achtergrond als accountmanager was dit een logische stap. Fun fact: ik solliciteerde hier eerst voor een functie zoals deze in loondienst. Toen kwam ik erachter dat er bewegingsvrijheid mogelijk is en dat vond ik terug in het franchiseconcept van Carrière. Je bent je eigen baas en dus ook betrokken bij alle situaties die je tegenkomt in het werk. Vervolgens ging ik het gesprek aan en kreeg ik meteen een goed gevoel bij deze organisatie. Er is namelijk veel ondersteuning waar elke ondernemer goed gebruik van kan maken, zoals de verloning, diverse trainingen over onderwerpen binnen de arbeidsmarktcommunicatie, het gebruik van recruitmentsystemen en de inzet van social media. Hier zie ik veel mogelijkheden en potentie.
 
Wat typeert jou in de uitzendbranche?

Sociaal zijn, veel interesse hebben in de persoon tegenover je en een positieve instelling zijn eigenschappen die je in mij terug ziet. Dat helpt ook zeker bij gesprekken met kandidaten, want achterliggende kwaliteiten ontdek je vaak door met ze in gesprek te gaan. Een standaard checklist die je afvinkt bij een intake werkt niet meer. Door mensgericht te zijn bij alles wat je in deze business doet, help je werkzoekenden succesvol vooruit op de arbeidsmarkt. Daar ga ik graag mee aan de slag!
 
Door zoveel mogelijk kansen te creëren voor uitzendkrachten en opdrachtgevers, zorg ik voor passende oplossingen. Ook probeer ik nu als ondernemer 7 dagen in de week en in de avond beschikbaar te zijn voor vragen. Dit biedt zeker een meerwaarde ten opzichte van concurrenten in loondienst. Bij Carrière Groningen denken we in kansen en mogelijkheden, zowel voor uitzendkrachten als opdrachtgevers. Zo komen beide belanghebbenden vooruit!
 

Benieuwd hoe Remco u verder kan helpen?

Bekijk de vestigingspagina van Carrière Groningen en neem gerust contact op.