Veiligheidsprotocol: Huisvesting en Autobeleid

Gepubliceerd: 22 januari 2021
Carrière Uitzendbureau pleit ervoor dat internationale flexkrachten in Nederland veilig kunnen blijven werken, wonen, reizen en toegang hebben tot zorg tijdens de coronacrisis. Zij verdienen een veilig verblijf in Nederland. Het is belangrijk dat er structurele oplossingen komen om voldoende veilige huisvesting te realiseren.

Het veiligheidsprotocol Huisvesting en Autobeleid verzorgt maatregelen en richtlijnen voor flexkrachten, opdrachtgevers, vestigingsmanagers, uitzendondernemers, huisvesters en wagenparkbeheerders. Dit protocol is gebaseerd op de maatregelen en Covid-19-richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM. Hierbij staat veiligheid voorop en dat geldt voor iedereen die bij of via Carrière Uitzendbureau werkt.

Extra maatregelen voor huisvesting en vervoer
Het veiligheidsprotocol benadrukt de extra maatregelen voor huisvesting en het gebruik van bedrijfsauto’s. Onze huizen beschikken een SNF-keurmerk waarmee de ruimtes voorzien zijn van voldoende privacy, veiligheid en hygiëne. Op basis van extra maatregelen wordt het aantal bewoners per huis beperkt en blijven samenstellingen zo veel mogelijk ongewijzigd. Ook voor het autovervoer geldt dat het toegestane aantal personen beperkt is tot 3 personen en dat het dragen van mondkapjes verplicht is. Elke bedrijfsauto is voorzien van voldoende desinfecterende middelen, mondkapjes en instructies over veilig vervoer. Tenslotte zijn onderstaande maatregelen genomen.
 
  • In alle woningen zijn in alle gezamenlijke vertrekken de richtlijnen van het RIVM in meerdere talen zichtbaar aanwezig middels flyers, banners en stickers.
  • Er zijn voldoende desinfecterende gel en zeep, papieren zakdoeken, thermometers en mondkapjes beschikbaar.
  • Frequente inspectie waarbij specifiek gecontroleerd wordt op juiste hoeveelheid aanwezigen en correcte naleving van de richtlijnen.
  • Indien er coronabesmetting geconstateerd wordt, dan wordt de GGD per direct geïnformeerd, een tolk ter beschikking gesteld als aanspreekpunt en er wordt ruimte gemaakt voor quarantaine.
Informatievoorziening
Wij blijven alle betrokkenen hier regelmatig over informeren middels nieuwsbrieven, infographics, berichten op social media en actuele informatie website. Alle informatie wordt beschikbaar gemaakt in het Nederlands, Engels en Pools. Ook verstrekken wij proactief de veiligheidsprotocollen van de ABUDoorzaam en onze opdrachtgevers.

Tenslotte zijn alle vestigingen van Carrière voorzien van mondkapjes, ontsmettingsmiddelen, informerende posters en stickers en kuchschermen. De ruimtes zijn voorbereid op bezoeken van flexkrachten en collega’s.

Bekijk ook onze andere artikelen rondom het coronavirus:

SAMEN VEILIG DOORWERKEN VEILIGHEID VOOR ONZE UITZENDKRACHT VRAGEN BEANTWOORD VOOR UITZENDKRACHTEN