Protocol: samen veilig doorwerken

Gepubliceerd: 1 oktober 2020

_DSC2800.png
Samen veilig doorwerken, zo heet het protocol voor de uitzendbranche. Het protocol is tot stand gekomen door de FNV, CNV, de Unie, LBV, ABU en NBBU en maakt aan uitzendkrachten, uitzendorganisaties en opdrachtgevers duidelijk hoe er veilig gewerkt kan worden in de anderhalve-meter-economie.

Het uitgangspunt zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM. Deze twee belangrijkste aandachtspunten gelden voor opdrachtgevers en ons als uitzendbureau:

  • Opdrachtgevers zijn verplicht uitzenders voldoende informatie te geven over specifieke werkomstandigheden en veiligheidsmaatregelen op de werkplek en binnen de branche.
 
  • Wij zijn als uitzendbureau verplicht de flexkracht hierover te informeren en te controleren of de flexkracht deze informatie begrijpt. Dit heet doorgeleidingsplicht. Flexkrachten weten op die manier welke veiligheidsrisico’s er zijn op de (nieuwe) werkplek en met welke maatregelen zij rekening moeten houden.
Informatie voor uitzendkrachten van Carrière

Onze vestigingen houden in samenwerking met al onze opdrachtgevers de flexkrachten op de hoogte van de veiligheidsrisico’s en maatregelen op de werkvloer. Op deze manier werken wij veilig door in onder andere de cruciale sectoren zoals de voedselproductie en logistiek.