Uitzendwerk is een vak apart. Je bent altijd 'die nieuwe' en dat vraagt wel wat van je. Carrière helpt je vooruit door maandelijks een vraag van uitzendkrachten te beantwoorden en tips te geven voor meer werkplezier. Deze keer: 'Hoe voel ik me snel thuis in een bedrijf?'

 

Dennis (productiemedewerker, 23): “Elke drie weken ga ik aan de slag bij een ander bedrijf. Ik vind dat best lastig. Steeds een andere chef, andere collega’s, andere regels … Hoe ga ik daar mee om?”

 

Uitzendwerk is vaak tijdelijk werk, inderdaad. Je gaat steeds na een paar weken of maanden met een nieuwe opdracht aan de slag. Sommige mensen werken zelfs voor twee of drie opdrachtgevers tegelijk! Met deze tips start je opgewekt met elke volgende klus.

 

1. Maak kennis

Zoek van tevoren op internet het bedrijf op waar je aan de slag gaat. Zo weet je al een beetje wat je kunt verwachten. Als je dan begint, maak je kennis. Neem de tijd om je voor te stellen aan je collega’s en je baas. Maak een praatje met de mensen waar je vaker mee te maken krijgt. Vertel iets over jezelf, leg uit wat je komt doen en voor hoe lang.

 

2. Stel vragen

Weet je iets niet precies? Bluf niet, maar vraag het gewoon. Bijvoorbeeld:

  • Waar wordt dit opgeruimd?
  • Hoe spreken jullie de baas aan?
  • Is er een vaste manier om dit te doen?

Niemand verwacht dat je alles meteen weet. Maak gebruik van de eerste dagen om te laten zien dat je je graag aanpast. 

 

3. Houd je aan de afspraken

Natuurlijk kom je op tijd en zie je er netjes uit. Natuurlijk doe je wat je moet doen. Maar als je vaak op andere plekken werkt, kan het lastig zijn niks door elkaar te halen. Schrijf de belangrijkste dingen op. Zo onthoud je alles beter.