Doe waar je goed in bent

Gepubliceerd: 20 oktober 2020

_DSC2840.jpg
Wanneer je bewust bent van je sterke kanten, wordt het werk op allerlei fronten leuker en effectiever. Je zal groeien, shinen met jouw talenten en zelfvertrouwen ontwikkelen. Focus je niet op de dingen waar je minder goed in bent, maar ontplooi jezelf door te doen waar je goed in bent. Hoe ga je dat doen?

1. Zelfkennis on point
Wat zijn de activiteiten waarbij je hoog gewaardeerd wordt? Wat vind je leuk en wat levert resultaten op? Vraag feedback aan collega’s, doe een online test of bespreek dit met de opdrachtgever of intercedent van Carrière tijdens je ontwikkelgesprekken. Zelfkennis is de basis voor alle kennis: weet waar je voor staat en waar je talent zit.

2. Nieuwe uitdagingen

Neem jezelf serieus en durf nieuwe dingen uit te proberen. Woeker met je talenten en wees eerlijk tegen jezelf over wat wel of niet goed voelt: over waar je wel of niet goed presteert. Op die manier gun je jezelf een belangrijk leerproces om in je kracht te komen.  

3. Nieuwe skills

Ontwikkel niet alleen je persoonlijke, maar ook je zakelijke skills. Het gaat er niet alleen om, om jezelf verder te ontwikkelen in je krachten, maar grijp ook alle kansen om je baan te veranderen voor een betere aansluiting op jouw talenten. Dit wordt ook wel job crafting genoemd. Creëer je eigen rol, functie of baan in de organisatie. Daar worden het bedrijf en jij beter van. Laat je niet te veel in een keurslijf drukken, maar neem de vrijheid om te doen waar je blij van wordt.

Aan de slag

Zit je er aan te denken om jezelf verder te ontwikkelen met behulp van een intercedent? Het team van Carrière helpt je graag vooruit. Schrijf je in en het uitzendbureau bij jou in de buurt neemt contact met je op!

SCHRIJF JE IN