Ondernemer in de spotlight: Zwaag

Gepubliceerd: 1 februari 2019

Duncan Renses (45) is Carrière-ondernemer in Zwaag. Hij is al sinds 2005 actief als uitzendondernemer, en heeft zich in 2015 aangesloten bij Carrière. Zijn specialisatie is transport en logistiek. Dat is niet zo opmerkelijk, want al vanaf zijn derde is hij gek op alles met wielen.

Vertel eens wat over Carrière Zwaag?

Het gaat lekker! We zijn gespecialiseerd in de transportbranche en hebben nu wekelijks zo’n zestig man aan het werk. Veel van mijn chauffeurs werken al jaren voor me. Ik ga voor de langdurige relaties, mensen neerzetten waar ze op hun plek zijn. Dat werkt.

We werken met twee personen op kantoor: ikzelf en Patrick Mulders. Vorig jaar hebben we een groter pand betrokken. Als alles blijft lopen zoals ik wil, openen we over een tijdje nog een vestiging in Flevoland.

Waarom de transport?

Dat is niet vreemd als je weet dat mijn vader chauffeur was en ik op mijn derde al bij hem op schoot zat, achter het stuur. Toen ik 13 jaar was ging ik de auto’s wassen, op mijn 16de werd ik monteur,
daarna ben ik zelf internationaal chauffeur en later rijinstructeur geworden. Na een baan als planner bij een logistiek uitzendbureau ben ik voor mezelf begonnen. Ik spreek dus de ‘taal’, dat is een voordeel in de contacten met opdrachtgevers en werknemers.

Waarom ben je franchisenemer geworden?

Eerlijk gezegd is dat door omstandigheden gedwongen. Maar nu het eenmaal zo is, hoor je mij niet klagen. Ik word ondersteund bij administratieve zaken, marketing, wet- en regelgeving enzovoort. Zaken die gewoonlijk veel tijd en energie kosten van een zelfstandig ondernemer. Dus kan ik mij nu meer richten op het bemiddelen en contacten onderhouden. Franchisenemer zijn is ondernemen, maar dan een stuk relaxter.

Waarom heb je voor Carrière gekozen?

Ik ben benaderd door Staffing Associates. Wat ik prettig aan hen vind is dat ik echt als partner ben binnengehaald. Mijn mening doet ertoe, ik word serieus genomen. Dat maakt dat je echt samen aan het ondernemen bent.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Never a dull moment, dat vind ik het mooie. Er gebeurt altijd wel iets. De markt staat niet stil, en als er iets gebeurt moet je daar iets mee. Ik vind het ook wel grappig als nieuwe klanten je uittesten en iets schijnbaar onmogelijks van je vragen. Op vrijdag bellen dat ze acht chauffeurs willen voor de zaterdag. Als je dan even later kunt terugbellen dat je sowieso vijf man kunt leveren, geeft dat een gevoel van trots.

Wat is de mooiste match die je ooit gemaakt hebt?

Al mijn bemiddelingen zijn bijzonder. Iedere opdracht is bijzonder.