Ondernemer in de spotlight: Woerden

Gepubliceerd: 1 februari 2019
John de Gans (34) is Carrière-ondernemer in Woerden. Hij timmert er sinds 2017 aan de weg en heeft als specialisaties transport, logistiek en schoonmaak. John werkte lang in loondienst, maar is blij de stap naar zelfstandig ondernemerschap gezet te hebben.
Vertel eens wat over Carrière Woerden en over John de Gans…

Ik heb een achtergrond als bedrijfsleider bij Blokker. Daar was ik op een gegeven moment wel op uitgekeken. Toen ben ik met een compagnon Carrière Woerden begonnen. Het ondernemerschap beviel mijn partner niet echt, maar mij ligt het werk juist goed. Daarom ben ik alleen verder gegaan.

Ik ben nu een jaar bezig en het gaat lekker! Wat me bevalt is dat je direct resultaat ziet van je inspanningen. Ja, ook in omzet en marge. Ik merk dat ik het kan en dat het werk me ligt en dat ik het spel echt begin te leren. Het voelt inderdaad niet eens als werk, moet ik zeggen, al draai ik geregeld meer dan 40 uur per week.

Waarom ben je franchisenemer geworden?

Ik wist al snel dat ik als franchiser aan de slag wilde; dan heb je tenminste een professionele organisatie achter je staan.

Waarom heb je voor Carrière gekozen?

Staffing Associates sprak ons aan door de kleinschaligheid en de hartelijkheid van de mensen. Binnen de labels van Staffing paste Carrière het beste bij me. De logistieke sector heeft wel connecties met de detailhandel, waar ik goed mee bekend ben.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Klanten tevreden houden, mooie matches maken.

En wat is dan de mooiste match die je gemaakt hebt?

Dat was een Syrische statushouder die ik na een goed gesprek ergens kon plaatsen voor 20 uur. In no time werd dat 40 uur en inmiddels heeft de opdrachtgever hem zelfs overgenomen. Hij blij natuurlijk en ik ook. We hebben nog steeds geregeld contact.