Ondernemer in de spotlight: Schagen

Gepubliceerd: 1 februari 2019

Arnold Lindeijer (bijna 48) is de ondernemer achter Carrière Schagen. Hij is zes jaar geleden begonnen – in de crisistijd, met twee jongere kinderen thuis. ‘Niet de makkelijkste start’ is een understatement. Maar spijt heeft hij geen moment gehad. “Voor alles wat je doet word je meteen beloond, of gestraft…”

Vertel eens wat over Carrière Schagen en over Arnold Lindeijer

Ik ben geboren en getogen Schagenees, noem ik het zelf. Tot 2013 werkte ik in loondienst, veelal op personeelszaken. Toen ik door de crisis werkloos dreigde te worden, zette ik mijn profiel op Monsterboard en toen werd ik gebeld door Staffing Associates (moederbedrijf van Carrière). In Eerste instantie leek het me niks, uitzendwerk, maar ondernemen sprak me wel aan.

Na een eerste gesprek ging het snel: een maand later was ik al begonnen. Het waren wel zware tijden, die eerste twee, drie jaar. Gelukkig ondersteunde mijn moeder ons in die tijd. Inmiddels heb ik samen met mijn vrouw een goed lopend bedrijf. We bemiddelen vooral productiemedewerkers. Onze grootste klant is een productiebedrijf voor groente en fruit.

Waarom ben je franchisenemer geworden, en meer specifiek voor Carrière?

Je krijgt trainingen, hebt een binnendienst die je ondersteunt en de verloning en facturatie wordt volledig geregeld door de franchisegever. Daarmee worden de uitzendkrachten direct uitbetaald, terwijl je opdrachtgevers keurig een factuur krijgen. En: als franchisenemer staat er een grote partij achter je. Daar heb ik in mijn bestaan als ondernemer al vaak profijt van gehad. Bijvoorbeeld toen een van mijn allereerste klanten een punt maakte van afspraken die niet helder genoeg op papier stonden. Op dat moment helpt Staffing om zoiets te settelen.

Waar staat Carrière Schagen over vijf jaar?

Dan heb ik een goedlopende vestiging in Schagen en wil ik een vestiging hebben in Alkmaar. Daarnaast ben ik dan groot in het bemiddelen van arbeidsmigranten en nieuwe Nederlanders. Daar is echt een markt voor hier in de omgeving, volgens mij!

Wat vind je het leukste aan je werk?

Als ondernemer bepaal je alles zelf, je deelt je eigen tijd in. En het mooie is: alles wat je doet wordt meteen beloond, of je wordt ervoor gestraft. Maar daar leer je dan weer van. Verder vind ik het fantastisch om mensen blij te maken. En dat doe je als je ze een baan bezorgt.

Wat is je mooiste match?

Een jaar of vier geleden heb ik een drugsverslaafde jongen letterlijk van de straat geplukt en aan het werk gezet bij een opdrachtgever. Inmiddels heeft hij daar een vaste baan. Hij is zelfs doorgegroeid naar chef! Als ik daaraan denk, ben ik ongelofelijk trots. Je helpt iemand die zijn eigen toekomst niet zag zitten en nu weer blij is. Dat is fijn voor hem, maar ook voor mijn klant en voor zijn familie. Zo gaaf!