Ondernemer in de spotlight: Rotterdam Noord

Gepubliceerd: 1 februari 2019

Lynn Pepping (43) is nog maar net (oktober 2018) gestart met Carrière Rotterdam Noord. Haar focus ligt op productie, bouw, logistiek, schoonmaak en techniek. En hoe het bevalt? “Ik adem Carrière, ik voel me Carrière, ik bén Carrière! 24 uur per dag, 7 dagen per week.”

Vertel eens wat over Carrière Rotterdam Noord en over Lynn Pepping

Oorspronkelijk kom ik uit de zorg. Van daaruit rolde ik in de re-integratie van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Nu help ik nog steeds mensen aan een podium, ik zorg dat ze een kans krijgen. Ik werk nu samen met mijn partner aan Carrière Rotterdam Noord, maar over een jaar of vijf hoop ik wel dat we een leuk pandje hebben met wat medewerkers.

Waarom ben je franchisenemer geworden?

Ik verhuisde van Noord-Nederland naar Rotterdam en was op zoek naar een nieuwe, uitdagende betrekking. Op een gegeven moment wees een vacaturesite me steeds op de mogelijkheid van franchisen bij Carrière en daar ging ik toch  steeds serieuzer over nadenken. Na een uitnodiging voor een gesprek met Staffing Associates besloot ik er echt voor te gaan. Als franchisenemer krijg je het hele pakket erbij, van backoffice tot trainingen en cursussen. Dat maakt instappen veel gemakkelijker.

Waarom heb je voor Carrière gekozen?

Ik heb ook wel naar andere formules gekeken, maar mij beviel vooral de no-nonsense-mentaliteit bij Carrière. Ik heb hier bovendien de kans een balans te zoeken tussen de commerciële kant van het vak en het sociaal-maatschappelijke. Ik ga uit van de competenties en vaardigheden die mensen wél hebben. Dat is wat telt.

Je doet het samen met je partner, hoe is dat?

Ik ben echt een netwerker en vind het leuk om met iedereen te praten. Hij doet meer de administratieve kant. Dat is dus een uitstekende combinatie!

Hoe bevalt het hebben van een uitzendbureau in de praktijk?

Het is fantastisch! Het is hard werken, het is pittig maar een echte uitdaging. Ik haal er heel veel voldoening uit als ik mensen kan helpen bij het vinden van een leuke baan of opdrachtgevers aan gemotiveerd personeel. Ik adem inmiddels Carrière, ik voel me Carrière, ik bén Carrière! 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Wat is de mooiste match die je ooit gemaakt hebt?

Ik heb pas een jongedame geholpen die overdag een opleiding doet, om in de avond bij te verdienen in de schoonmaak, zodat ze in haar eigen huisje kan blijven wonen. Ze werkt vol overtuiging en vind het een uitdaging om in de schoonmaak uit te blinken. Gisteren had ik haar aan de lijn en ze vertelde dat ze graag bij mij blijft. Ze vindt het vooral fijn dat we snel reageren en altijd bereikbaar zijn. Daar ben ik dan zelf ook trots op!