Ondernemer in de spotlight: Leiden

Gepubliceerd: 1 februari 2019

Ruud Pont (30) is Carrière-ondernemer in Leiden. Hij timmert er al jaren aan de weg: zo goed als letterlijk. Want naast de vakgebieden industrie, techniek en logistiek is hij gespecialiseerd in personeel voor de jachtbouw. Luxe schepen voor de jetset hebben al sinds zijn jeugd zijn grote interesse.

Vertel eens wat over Carrière Leiden

Het loopt lekker! We werken inmiddels met zijn vijven en ik zie me over een jaar of vijf nog een of twee vestigingen beheren. Voor ik hier begon, werkte ik al in de uitzendbranche. Toen heb ik alle basisvaardigheden opgedaan. Maar ik was er al snel achter dat ik voor mezelf wilde werken, zelf de koers bepalen. Het gekke is dat je als zelfstandig ondernemer zowel méér als minder vrijheid hebt. Op vakantie heb ik altijd mijn telefoon bij me, maar toch ervaar ik dat niet als minder vrijheid. Ik heb er plezier in!

Waarom ben je franchisenemer geworden?

Ik had al gezien wat de voor- en nadelen waren. Een nadeel is bijvoorbeeld dat niet alle ondernemers dezelfde instelling hebben, maar dat kun je naast je neerleggen. Voordeel is dat er ook heel sterke mensen zijn aan wie je je kunt optrekken, met wie je kunt klankborden. Bovendien zijn er klantvragen die je in je eentje niet kunt invullen, maar wel samen met je collega’s in het land. Wie kan delen, kan vermenigvuldigen, zeggen ze wel. En zo is het.

Waarom heb je voor Carrière gekozen?

Dat is toevallig zo gelopen. Ik kende Marcel Slaghekke, oprichter en directeur Carrière en moederbedrijf Staffing Associates, en toen hij met een ander instapmodel startte, heb ik daar in meegeïnvesteerd. Ik woonde nog bij mijn ouders en het bedrag was niet zo hoog. Ik kon het me dus veroorloven.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het mooie is dat je meelift op het succes van anderen. Een kandidaat krijgt een mooie functie, een bedrijf een goede kracht. Dat is lekker. Ik doe ook graag waar ik goed in blijk te zijn: meedenken en praten. Ik ben een spiegel voor ze. En wat ik verder echt mooi vind, is dat ik veel van onze klanten aan elkaar verbind. Een bouwonderneming aan een bedrijf dat in sloop doet. Een aannemer aan een glaszetter. En om eerlijk te zijn: de verdiensten zijn ook leuk.