Ondernemer in de spotlight: Den Haag

Gepubliceerd: 1 februari 2019
Vertel eens iets over Claudia Harleman

Ik wilde altijd al een eigen zaak. Dat was dan ook de reden dat ik Toeristisch Management ben gaan studeren, een opleiding met een heel praktische insteek zoals bij het project Jong Ondernemen. Daarna kon ik aan de slag bij een uitzendbureau. De vestigingsondernemer leerde mij alle in's en out's van het vak en toen hij stopte, ben ik voor mezelf begonnen.

Ik ben jong moeder geworden, op mijn 17e,, en heb toen ervaren dat school en later een baan best lastig te combineren is met een kind. Nu bepaal ik zelf waar en wanneer ik werk en dat maakt het een stuk eenvoudiger om alles te plannen. Daarnaast ben ik als persoon wel een beetje eigenwijs - hoor je mijn collega lachen? - dus eigen baas zijn past wel bij me.

Hoe ziet Carrière Den Haag eruit?

We zijn gespecialiseerd in personeel in de bouw en techniek, maar ik ben nieuwe plannen aan het ontwikkelen. Ik zie wel mogelijkheden in de facility en office functies. Daarop komt de focus volgend jaar te liggen. We bemannen de vestiging nu met z’n tweeën, per 1 december komt er een derde bij. Ik heb wel de ambitie om deze vestiging nog veel verder uit te breiden.

Waarom ben je franchisenemer geworden?

Ik wil kunnen sparren met iemand die commercieel met me meekijkt en er ook belang bij heeft dat ik het goed doe. Dat is de reden dat ik niet met alleen maar een backoffice werk, maar in dit netwerk ben gestapt. Bovendien is het fijn dat ik niet zelf de website hoef te onderhouden of de administratie moet bijwerken. 

Wat vind je het leuke aan je vak?

Het is een branche van hollen of stilstaan en dat past wel bij mij. Je kunt niet zoals in een winkel wachten tot de klant binnenkomt, je moet eropuit. Ik ben iemand die zelf actief wil zijn. Dit vak geeft me energie en ik krijg steeds nieuwe ideeën waar ik enthousiast van word.  

Wat is de mooiste match die je ooit gemaakt hebt?

Nog niet zo lang geleden lukte het om iemand aan een baan te helpen die lang in een uitkeringssituatie had gezeten. Hij was anderhalf jaar niet aan de bak gekomen. Dan heb je echt iemand die dankbaar is en dat is gaaf!