Ondernemer in de spotlight: Almere

Gepubliceerd: 21 april 2020
Katinka, wat is jouw achtergrond en op welke sectoren richt jij je met Carrière uitzendbureau?
Nog voordat ik startte met Carrière Uitzendbureau Almere was ik werkzaam bij een autobedrijf. Daar was ik werkzaam in de administratie, waarna ik doorgroeide naar een salesfunctie waarbij ik auto’s verkocht aan klanten. Dat vond ik uiteindelijk erg leuk om te doen. Met name het contact met klanten is erg fijn. De ervaringen van toen komen goed van pas in het werk dat ik nu doe. Ik richt me nu vooral op de logistiek, productie, schoonmaak en administratie. Wat grappig is, is dat ik helemaal geen plannen had om voor mezelf te beginnen. Maar alles kwam uiteindelijk op de juiste plek terecht.

Vertel, hoe komt het dat je met Carrière Almere bent gestart?
Via mijn hobby raakte ik in contact met een dame die overdag erg vaak bezig was met hetzelfde, namelijk paardensport. Ik was benieuwd hoe het komt dat zij zoveel vrije tijd had, dus dat vroeg ik haar maar gewoon. Ze vertelde dat ze een eigen uitzendbureau bij Carrière had. Hoe meer ze erover vertelde, hoe meer ik geïnteresseerd raakte. Ik besloot een tijdje met haar mee te lopen. Ik zag het al helemaal voor me hoe ik dit eigen zou maken. En toen ging het eigenlijk heel snel. Ik wist dat ik een eigen vestiging wilde.

Doen wat je zegt te gaan doen. Dat zorgt voor vertrouwen en een waardevolle relatie tussen mijn uitzendbureau, klanten en flexwerkers.

En hoe ging dat?
Ik startte dus in 2013 en dat was een tijd waarin er vooral veel gebeld werd met klanten. Dat bezorgde mij toen 5 afspraken op een dag. Het was geweldig om op bezoek te gaan bij bedrijven, hun behoeften te achterhalen en daar op in te spelen. En dat is het nog steeds. Vanaf het prille begin heb ik één ding geleerd: niet alle bedrijven zijn op dat moment toe aan inzet van personeel. Dat de juiste timing precies uit komt, is zeldzaam en dus niet gegarandeerd. Als bedrijven dan aangeven om op een later moment aanbod te doen, dan spreek ik een datum met ze af waarop ik het bedrijf bel.

Die afspraak kom ik altijd na. En met resultaat: na bijvoorbeeld drie maanden is Carrière Almere de eerste die flexibel personeel kan inzetten bij het bedrijf. Daar is een motto uit voortgekomen waar ik helemaal achtersta, namelijk ‘doen wat je zegt te gaan doen’. Dat zorgt voor vertrouwen en een waardevolle relatie tussen mijn uitzendbureau, klanten en flexwerkers.
 
Hoe gaat het nu met Carrière Almere?
Ik ben erg tevreden met de onderneming die nu 7 jaar up and running is. Ik kan zo prima doorgaan, met de klanten en flexwerkers in de pool. Natuurlijk is het mooi om diensten te verlenen bij nieuwe klanten die er in de toekomst bijkomen. Daar sta ik ook zeker voor open, want sinds een paar maanden is Carrière Almere uitgebreid met de komst van niemand minder dan mijn dochter. Zij zet zich volop in voor de klanten en flexwerkers. Ook is ze handig met online communicatie via social media en ze weet de regionale media in Almere te bereiken. Zo is Carrière Almere bijvoorbeeld iedere maand met een nieuwe vacature te zien en te horen bij Omroep Flevoland. Dat zijn mooie kansen om onze doelgroep te bereiken.
 
Hoe kunnen opdrachtgevers en kandidaten met jou in contact komen?
Als ik terug kijk hoe ik in 2013 ben gestart met mijn eigen onderneming en hoe dat in 7 jaar is uitgerold naar wat het nu is, zijn de manieren voor contacten leggen veranderd. Ik begon eerst vanuit huis door veel te bellen en heb vier jaar geleden de stap kunnen nemen om een kantoorruimte te gebruiken in de muziekwijk in Almere. Een prachtige centrale plek waar klanten en flexwerkers mij kunnen vinden. Inmiddels is digitaal contact anno 2020 de meest populaire vorm voor het eerste contact, wat ook prima verloopt.

Er is een en ander veranderd, maar één ding is hetzelfde gebleven: ik ben altijd bereikbaar voor de mensen die mij nodig hebben. Of het nou door te bellen, mailen of persoonlijk contact is: doen wat je zegt is de sleutel tot een stabiele relatie met mijn klanten en flexwerkers.

Bekijk de vestigingspagina van Almere en kom gerust in contact met Katinka.