Loopbaanstappen overwegen

Gepubliceerd: 1 maart 2019
Het is spannend om nieuwe stappen te maken in je carrière; het geeft energie om na te denken over nieuwe mogelijkheden, maar je kunt ook last krijgen van keuzestress. Hieronder een paar praktische tips om te verkennen welke vervolgstappen je kunt nemen.
  • Er bestaan diverse online persoonlijkheidstesten die inzicht geven in wat jij belangrijk vindt in een baan. Deze testen helpen je bij het vinden van je interesses en je talenten en geven aan waar mogelijkheden kunnen liggen.
  • Denk eens terug aan je kindertijd. Wat vond je altijd leuk? Speelde je binnen met lego, of speelde je liever buiten met vrienden? Was je graag creatief bezig of liever sociaal?
  • Praat eens met een van onze intercedenten. Zij kunnen je een breder perspectief geven op actuele vacatures en kansen in de arbeidsmarkt.
  • Praat eens met je vrienden en/ of partner. Mensen die dicht bij je staan, zien je soms net anders en kunnen een helder perspectief geven op wie je bent en wat je mogelijkheden zijn.

Een serieuze loopbaanstap neem je niet makkelijk. Neem tijd om jezelf bij te scholen in nieuwe vakgebieden, breid je netwerk uit en ga eens op gesprek met mensen die je kunnen helpen als mentor in een nieuw vak. Heb geduld met de stappen die je maakt, houd het einddoel in zicht en houd geloof dat het op het einde iets moois oplevert.