Beroep in de spotlight: Supervisor Retail-Ombouw

Gepubliceerd: 29 januari 2019
Functie Supervisor Retail-Ombouw

Als supervisor leid je een team dat binnen een paar weken een winkel anders inricht. Als een bedrijf bijvoorbeeld wordt overgenomen door een andere organisatie, moeten alle winkels binnen korte tijd een ander uiterlijk en andere indeling krijgen. Maar ook bestaande winkels (vooral van grote ketens als Lidl of Praxis) willen soms veranderen. Daar zorg jij voor, met een team van vier tot tien man.

Waar werk je en hoe ziet je dag eruit?

Je werkt elke paar weken ergens anders. Soms in Groningen, dan weer in Brabant. Je vertrekt ’s ochtends in alle vroegte met je team naar de klant. Daar overleg je met de bedrijfsleider ter plekke. Vervolgens instrueer je het team. Je zorgt dat iedereen doet wat hij moet doen en ziet erop toe dat het goed gaat. Je werkt zelf mee waar mogelijk en houdt het overzicht.

Wat zijn de beste kanten van deze functie? En wat de mindere?

Je mag meedenken over de beste indeling in een zaak en hebt veel verantwoordelijkheid. Je werkt telkens ergens anders, dus dat is lekker afwisselend. Wel moet je een vroege vogel zijn, soms vertrek je al om 4.30 uur ’s nachts. Voordeel is natuurlijk wel dat je ook weer vroeg klaar bent.

Wat moet je kunnen?

Je moet gewend zijn om mensen aan te sturen, een pro-actieve houding hebben en flexibel zijn qua werktijden. Ook moet je communicatief sterk zijn voor overleggen met bedrijfsleiders en bijvoorbeeld een verbouwcoördinator. Je zet een leuke sfeer neer in een team en laat dat zo effectief mogelijk werken. En tekeningen vertaal je gemakkelijk naar een schappenplan.

Wat verdien je? Kun je uitblinken en doorgroeien?

In het begin, als assistent supervisor, verdien je €10,50 per uur. Als supervisor wordt dat iets meer, namelijk €11,50. Als het goed bevalt, heb je uitzicht op een vaste baan. Je verdient dan tussen de €1400,- en €1600,- netto per maand.