Beroep in de spotlight: Parkeerbeheerder

Gepubliceerd: 1 januari 2019
Functie parkeerbeheerder

Je zorgt ervoor dat de klant gemakkelijk in en uit kan rijden en veilig en gerust zijn auto kan achterlaten. Daar ben jij verantwoordelijk voor. Jij bent voor klanten het eerste aanspreekpunt. Je werkt in een parkeergarage of op een parkeerterrein. Je doet het onderhoud aan de parkeerautomaten en slagbomen, zorgt voor orde en veiligheid en ziet toe op de doorstroming.

Waar kun je werken?

Er zijn een paar grote partijen in Nederland die veel verschillende parkeergarages beheren. Maar er zijn ook bedrijven en organisaties die hun eigen garage beheren.

Hoe ziet je dag eruit?

Je hebt zowel dag- als avond- en nachtdiensten. Meestal werk je afwisselend in de binnen- en buitendienst. Een belangrijke taak van de binnendienst is binnenkomend telefoonverkeer afhandelen. Dat zijn vaak vragen van mensen die voor een slagboom staan. Je inventariseert wat er aan de hand is, helpt of stuurt er iemand op af. Ook houd je de camera’s in het oog.

De buitendienst is verantwoordelijk voor het onderhoud van de parkeerinstallaties: muntgeld uit de automaat incasseren bijvoorbeeld of een reset doen. Verder houd je de boel aan kant.

Wat zijn de beste en wat zijn de mindere kanten van je functie?

Leuk is dat het vrij divers is: er zijn allerlei soorten werkzaamheden. Minder leuk zijn over het algemeen de avond- en nachtdiensten. Dan zijn er minder bezoekers en dat kan wel eens een beetje saai zijn.

Wat moet je kunnen?

Je hoeft geen techneut te zijn, maar een beetje technisch inzicht komt wel van pas. Je bent klantvriendelijk en dienstverlenend. Twee rechterhanden? Een duidelijk voordeel.

Wat verdien je?

Het salaris is best goed, bijna 12 euro per uur. Voor avond- en nachtdiensten geldt een toeslag van 150 procent.

Kun je doorgroeien?

Bij veel organisaties kun je zeker doorgroeien naar meer verantwoordelijkheden, bijvoorbeeld naar eindverantwoordelijke van een parkeergarage, naar planner of teamleider.

Bekijk de vacatures hier