Beroep in de spotlight: Orderpicker

Gepubliceerd: 11 februari 2020
Functie: orderpicker

Als orderpicker verzamel je in een magazijn of distributiecentrum orders of bestellingen. Vaak houd je je ook bezig met de ontvangst, de opslag en het verzendklaar maken van die goederen. 

1. Waar kun je werken en hoe ziet je dag eruit?

Als orderpicker kun je aan de slag bij alle bedrijven die een magazijn of distributiecentrum hebben. Bijvoorbeeld bij een supermarkt of bij een internetwinkel. Je krijgt je opdrachten vaak via een headset of je gaat aan de slag met een orderlijst op een tablet. Je begint lekker op tijd, vaak al om 7 uur, zodat de spullen die dag nog met de vrachtwagen mee kunnen. En dan ben je natuurlijk ook weer vroeg thuis.

2. Wat is je rol in de organisatie?

Als jij je werk niet goed doet, heeft het bedrijf daar onmiddellijk last van. Kortom: je hebt een hartstikke belangrijke rol.

3. Wat zijn de beste en wat zijn de mindere kanten van je functie?

Het is lekker als het lukt om alle producten binnen de kortst mogelijke tijd bij elkaar te zoeken. Het wordt dan ook leuk daar om met je collega’s een wedstrijdje van te maken. Want eerlijk gezegd, als je dat niet doet, kan het wel een beetje eentonig worden. Maar met een paar leuke collega’s heb je daar geen last van.

4. Wat moet je kunnen?

Je moet snel kunnen schakelen en secuur zijn. Op veel plekken moet je een pompwagen kunnen gebruiken, maar meestal willen ze je dat ook wel on the job leren. Een beetje stapeltechniek is ook nooit weg.

5. Wat verdien je en kun je uitblinken en doorgroeien?

Je verdient rond de € 10,50 in de laagste schaal, maar daar zit wel groeiruimte in. Gaat het lekker bij een werkgever, dan wil die vaak wel in je investeren en kun je doorgroeien naar andere functies als voorman of heftruckchauffeur.

BEKIJK DE VACATURES