Beroep in de spotlight: Magazijnmedewerker

Gepubliceerd: 19 februari 2020
Waar kun je werken en hoe ziet je dag eruit?

Als magazijnmedewerker werk je in een magazijn (duh), maar je kunt ook terechtkomen in een loods. Magazijnen en loodsen vind je bij supermarkten, warenhuizen, fabrieken, winkelbedrijven, luchthavens en alle andere plekken waar ze spullen, onderdelen of voedsel in voorraad houden. In sommige magazijnen werk je op kantoortijden, maar vaak zijn er ook drieploegendiensten: met avond- en nachtdiensten en vroege ochtenddiensten. Het is jouw taak om alles wat binnenkomt op de juiste plek te leggen en in- en externe bestellingen snel en efficiënt af te handelen. Soms wordt er van je verwacht dat je alles verwerkt in een computersysteem.

Wat is je rol in de organisatie?

Je bent de smeerolie voor het hele bedrijf. Als het magazijn niet draait, draait er niks! Omdat je geregeld contact hebt met chauffeurs, cargo-agents en leveranciers, ben je ook een soort visitekaartje voor je werkgever.

Wat zijn de beste en de mindere kanten van je functie?

Het is een heel afwisselende baan en je krijgt de kans niet om je te vervelen. Er is altijd wat te doen. Meestal werk je in een team waarvan de leden goed op elkaar ingespeeld zijn: gezellig. Toch moet je ook zelfstandig kunnen werken. Je moet werk zien, en het dan zelf oppakken. Nachtdiensten vinden sommigen niet zo prettig, maar anderen noemen als voordeel dat je daarna weer een paar dagen vrij bent.

Wat moet je kunnen?

Je moet netjes werken en van doorwerken houden. Qua opleiding zijn er niet veel eisen: een vmbo- of mbo-basisopleiding is over het algemeen voldoende. Het is fijn als je handig bent met heftruck of reachtruck, maar dat kun je vaak ook on the job leren. Je moet sociaal zijn en zoals gezegd, zelfstandig kunnen werken.

Wat verdien je en kun je uitblinken en doorgroeien?

Als magazijnmedewerker verdien je tussen de 1750 en 2000 euro bruto per maand. Als je doorzet en inzet toont heb je zeker doorgroeimogelijkheden. Dan word je bijvoorbeeld crew chef. Als je dat wilt, moet je op tijd zijn, leergierig zijn en dingen snel oppakken.

BEKIJK DE VACATURES