Beroep in de spotlight: de dag van een intercedent

Gepubliceerd: 29 augustus 2019

Een fijne samenwerking tussen werkgever en werknemer is zonder twijfel enorm belangrijk. De perfecte match is echter niet altijd snel gemaakt: een goede werving en selectie vraagt aandacht en tijd, net zoals het behouden van relaties, sales en de bijbehorende administratie. Wie hier voor zorgt? De intercedent! Deze onmisbare schakel zorgt ervoor dat de zaken op rolletjes lopen. In dit blog neemt Manuela van de Vendel – intercedent bij Carrière Leiden – je mee in haar werkdag als intercedent.

09:00 – tijd voor selectie

Wanneer ik aankom op kantoor open ik allereerst ons recruitmentsysteem en bekijk ik de nieuwe sollicitaties die gisteravond zijn binnengekomen. De kandidaten met potentie of direct aansluitende profielen bel ik gelijk op om een intakegesprek mee in te plannen. De overige sollicitanten laat ik weten dat ik niet gelijk iets voor hen kan betekenen, maar vraag ik direct waar hun wensen liggen om ze in de toekomst wel actief te kunnen benaderen voor job die bij hun past!

11:00 – intakes

Om 11.00 uur heb ik een intakegesprek gepland met Tim. Hij heeft vorige week gesolliciteerd op de vacature ‘machine operator’ bij een van onze opdrachtgevers. Tijdens het gesprek kom ik er achter dat Tim erg goed aansluit. Ik besluit direct te bellen met Nadia, HR-manager bij de opdrachtgever. Zij hoort mijn verhaal aan en is overtuigd. Ze vraagt of Tim die middag al langs kan komen voor een kennismaking! Uiteraard regel ik het kennismakingsgesprek.

13:00 – relatiebeheer

Na de lunch ga ik een aantal van mijn relaties bellen. Op onze vestiging in Leiden hebben we het klantenbestand zo goed als mogelijk verdeeld zodat dat de opdrachtgever een vast aanspreekpunt heeft. Dit is prettig voor de opdrachtgevers zodat zij altijd weten bij wie zij terecht kunnen met vragen. Ook kunnen wij zo een goede band met hen opbouwen.
Nadat een flexwerker is gestart bij onze relatie, blijf ik ook regelmatig contact houden met zowel de opdrachtgever als flexwerker. Zo ontvangen we continu feedback en zo kunnen we de samenwerking optimaliseren.

15:00 – sales  

Nadat ik een aantal van mijn bestaande relaties heb gebeld, bel ik ook nog drie potentiële opdrachtgevers. Ik bel ze met de overtuiging dat ik ze kan helpen bij het vinden van de juiste medewerkers of biedt ze actief geschikte kandidaten aan! Tijdens het telefoongesprek kom ik achter hun wensen ten aanzien van nieuwe medewerkers. Door het stellen van de juiste vragen en door goed te luisteren weet ik goed wat zij zoeken. Bij het derde gesprek word ik uitgenodigd om een kopje koffie te komen drinken en kennis te maken. Dit is erg fijn, want zo kan ik het bedrijf beter leren kennen en krijg ik wellicht een rondleiding. Af en toe spring ik zelf in de auto om potentiële opdrachtgevers te verrassen met een bezoek.

De telefoon en e-mail altijd bij de hand

Tussen de sales belletjes door komen er ook nog vragen via de telefoon en e-mail van relaties en flexwerkers. Dat zijn vragen over het salaris, openstaande vacatures en wet- en regelgeving. Deze vragen behandel ik direct en ik voer de nodige acties uit.

16:00 – administratie

Aan het einde van de middag belt Nadia, de HR-manager die ik na het gesprek met Tim aan de telefoon had. Goed nieuws! Zij is enthousiast over Tim en hij kan al over twee weken beginnen. Ik stel direct het contract op en zorg ervoor dat zowel Nadia als Tim over de juiste informatie beschikken. Nadat Tim is gestart, verzorg ik vervolgens iedere week de verloning van hem en die van andere flexwerkers.

17:00 – werving

Tegen sluitingstijd aan word ik gebeld door een andere opdrachtgever. Hij heeft extra medewerkers nodig voor volgende week. Ik ga gelijk een vacaturetekst schrijven en publiceer deze via ons recruitmentsysteem op de vacaturesites en social media. Indien nodig schakel ik ook nog met andere Carrière vestigingen om te kijken of zij beschikbare kandidaten hebben. Nadat ik dit heb gedaan struin ik de cv-databanken af om goede cv’s te vinden. Nadat ik dit allemaal heb gedaan is het tijd om af te sluiten en lekker naar huis toe te gaan.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden om aan de slag te gaan als intercedent? Bekijk dan deze vacature!