Wanneer je kunt werken met je sterke kanten wordt werk op allerlei fronten leuker en effectiever. Je kunt groeien, woekeren met jouw talenten en zelfvertrouwen ontwikkelen. Pijnig jezelf niet met dingen waar je niet goed in bent. Probeer jezelf zo te ontplooien dat je meer gaat doen waar je goed in bent en kunt laten vallen of overdragen waar je minder goed in bent.

  Afbeelding blog 1.jpg

 

Hoe pak je dit nu aan?

  • Weet waar je goed in bent. Wat zijn de activiteiten waarbij je hoog gewaardeerd wordt? Wat vind je leuk en wat levert resultaten op? Vraag feedback aan collega’s, doe een online test of bespreek dit met je baas of intercedent van Carrière tijdens ontwikkelgesprekken. Zelfkennis is de basis voor alle kennis: weet waar je voor staat en waar je talent zit.
  • Neem jezelf serieus en durf nieuwe dingen uit te proberen. Woeker met je talenten en wees eerlijk tegen jezelf over wat wel of niet goed voelt; over waar je wel of niet goed presteert. Op die manier gun je jezelf een belangrijk leerproces om in je kracht te komen.
  • Ontwikkel niet alleen je persoonlijke, maar ook je zakelijke skills. Het gaat er niet alleen om, om jezelf verder te ontwikkelen in je krachten, maar grijp ook alle kansen om je baan te veranderen voor een betere aansluiting op jouw talenten. Dit wordt ook wel ‘job-crafting’ genoemd. Creëer je eigen rol, functie of baan in de organisatie. Daar worden het bedrijf en jij beter van. Laat je niet te veel in een keurslijf drukken, maar neem de vrijheid om hetgeen te doen waar je blij van wordt.

Wil je jezelf meer ontwikkelen? Neem dan hier contact op met een van onze vestigingen. Wij helpen je graag vooruit!