Je bent als uitzendkracht van Carrière Payroll geplaatst bij de opdrachtgever Hectas Facility Services C.V.. Hectas is een facilitaire dienstverlener gespecialiseerd op het gebied van schoonmaakonderhoud. Hectas levert uitstekend schoonmaakonderhoud aan onder meer kantoren, scholen, zorginstellingen, industrie en de food-sector. Maar ook glasbewassing, specialistisch vloeronderhoud en gevelreiniging zijn belangrijke activiteiten. Als uitzendkracht bij Hectas werk je mee aan het visitekaartje van haar klanten.

 

Dienstverband

Het kan zijn dat een medewerker van Hectas namens Carrière Payroll jouw arbeidsovereenkomst heeft getekend. Dat is geen probleem. Hectas is door Carrière Payroll gemachtigd om namens Carrière Payroll te tekenen. Na het tekenen van de arbeidsovereenkomst is Carrière Payroll jouw juridisch werkgever en voert de met jou afgesproken arbeidsvoorwaarden uit. Hierbij draagt Carrière Payroll zorg voor betaling van jouw salaris, loonbelasting, sociale lasten en pensioenpremies en stuurt maandelijks de loonstrook naar je toe.

 

Opdrachtgever

Hectas is de opdrachtgever en zal met jou de dagelijkse afspraken maken over onder andere je werktijden/werkrooster en je vakantieschema. Ook in het geval van ziekte dien je dat aan jouw contactpersoon bij Hectas door te geven. Om je alvast in de lezen kan je de volgende atikelen raadplegen:  

 

Salaris en Uitbetaling

Je uurloon wordt met je opdrachtgever afgesproken. Je salaris wordt maandelijks uitbetaald aan de hand van de urenoverzichten. Als uitzendkracht heb je recht op 8% vakantiebijslag. Dit wordt in juni aan je uitbetaald. Stop je met werken, dan worden je reserveringen na zes weken automatisch aan je overgemaakt.

 

Uitbetaling

Na ontvangst van de urenoverzichten van Hectas maken wij het salaris naar jou over. De verwerking van je uren vindt maandelijks plaats. Indien de laatste dag van de maand op een dinsdag valt, ontvang je op vrijdag in diezelfde week je salaris. Indien de laatste dag van de maand op een woensdag valt, ontvang je het salaris uiterlijk op vrijdag in de volgende week. Het salaris dat je op je rekening krijgt is een nettobedrag. Dat wil zeggen dat de belastingen en sociale premies al zijn ingehouden.

Loonbelasting

Bij aanvang van je werkzaamheden wordt de toepassing van de loonheffingskorting vastgesteld. Als er veranderingen komen in je werksituatie (je wisselt van baan/je krijgt een baan naast je werkzaamheden bij Carrière Payroll) dan kan het zijn dat de toepassing van loonheffingskorting opnieuw moet worden vastgesteld.

 

Loonspecificatie

Na de verwerking van je uren en de uitbetaling van het salaris ontvang je per email een salarisoverzicht. Daarop staat je totale loon (inclusief toeslagen), hoeveel uren je hebt gewerkt en wat er aan belastingen en premies sociale verzekeringen op het loon is ingehouden. Verder staat het brutobedrag vermeld dat je hebt opgebouwd aan vakantiebijslag en hoeveel vakantiedagen je hebt gespaard.

 

Jaaropgave

Ieder jaar in februari ontvang je per email een jaaropgave met daarop het door jouw verdiende loon in het afgelopen jaar. Deze jaaropgave heb je nodig bij het invullen van je jaarlijkse belastingaangifte. Heb je in het afgelopen jaar kort gewerkt, bijvoorbeeld alleen in de vakantie? In dat geval kun je na het einde van het jaar via een T-biljet de teveel betaalde belasting bij de Belastingdienst terugvragen. Op je jaaropgave staan de loongegevens die je nodig hebt om dit biljet in te vullen.

Het T-biljet kun je bestellen via de BelastingTelefoon (0800-0543) of downloaden via de site van de belastingdienst. Hier kun je ook een compleet aangifteprogramma downloaden en invullen.

 

Overige Vragen

In de dagelijkse praktijk zul je veelal te maken hebben met de opdrachtgever voor praktische vragen. Zij zullen eventueel vragen of opmerkingen aan ons doorsturen. Lukt het met de opdrachtgever niet om een probleem op te lossen of mocht je nog andere vragen hebben dan kun je uiteraard ook direct met Carrière Payroll contact opnemen op 070-2622222.