Witte Paal 304C   ▪   1742 LD   ▪   Schagen

Arbeidsmarktkrapte? Arbeidsmarktgekte!

Arbeidsmarktkrapte. Arbeidsmarktgekte zou je het beter kunnen noemen. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal vacatures hier in de regio met 80 tot 100 procent gegroeid! De moeite die je moet doen om met name technisch personeel te krijgen is gigantisch. Maar ook productiepersoneel vinden wordt lastiger en loslopende schoonmakers zijn een verdwijnend fenomeen. Ik wil u drie manieren aanreiken hoe u die vacature wel vervuld krijgt.

 

1. Ga na of u die extra arbeidskrachten wel écht nodig hebt

Zodra een werkgever aanklopt met een van die lastig te vervullen vacatures, is dat waar ik naar kijk.: kunnen we het werk anders inrichten? Hoe kan het efficiënter? Vaak blijkt dan dat vier nieuwe krachten óók genoeg is in plaats van vijf.

 

2. Maak de zoekopdracht zo specifiek mogelijk

Het klinkt misschien contraproductief, maar door heel specifiek te zoeken, lukt het vaak wel om iemand te vinden. Als je met scherp schiet, schiet je namelijk sneller raak. Een brede zoekopdracht levert misschien in theorie tot een groter aantal kandidaten, maar niemand zal zich dan écht aangesproken voelen

 

3. Vertrouw op de expertise van de lokale expert

Schagen ken ik als mijn broekzak. Ik weet wie waar werkt, wie waar weg wil, wie wanneer vrij is voor een nieuwe opdracht. Carrière heeft bovendien 35 vestigingen in Nederland waar ik op terug kan vallen, en met de vier in Noord-Holland werk ik zelfs intensief samen. Wat ik niet kan vinden, heeft mijn collega wel in de aanbieding en andersom.

Ik help u graag vooruit!

Contactpersoon

 

Neem contact met mij op

Invalid Input

Geen zorgen: wij gaan veilig met je gegevens om. Dat lees je in ons privacybeleid.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer info

 

Akkoord